Jeg står met ett brett egg i hendene. En hel firkant med egg. De er brune, står i kartong og har aldri sett verken butikker med rare bonusordninger eller noe form for landbrukssamvirke.

De er farm-fresh.

Jeg har kjøpt dette brettet med egg fordi jeg trenger å øve. La meg forklare.

Det er søndag morgen. Søndag morgen liker husbonden å nyte et speilegg eller to, sammen med lett stekte tomatbønner og kaffe svart som gamle tiders gresk økonomi.

Jeg tar fram to egg, kakker løs mot kanten av stekepanna.

Det går gærent med det første. Det går gærent med det andre.

Det ligger to egg uten hel plomme og skvalper dissende rundt oppi den stekepanna. Og da blir husbondens start på dagen så dårlig den kan bli.

Da ligger hans, det vil si mitt, liv i en ruin av knust eggeplomme og svømmer rundt i panna.

Da blir jeg sur.

Å gå inn på en døsig amerikansk diner en formiddag. Sette seg ned i benker av klamt kunstskinn, bestille kaffe og frokost med to egg done sunny side up. Det er en form for lykke.

Og hu som kommer med egg heter som regel Lou-Ann, eller Thelma.

Og kokken baki der, som er meksikaner med pannebånd, han veit hva han gjør. Han kakker aldri gærent. Han serverer hel eggeplomme.

Det er derfor jeg nå står her på kjøkkenet mitt med ett brett med egg. Jeg skal rett og slett øve. På åssen jeg med 100 prosent vellykkethet skal greie å servere nystekte speilegg med hel eggeplomme, sånn som går i støkker og siger utover tallerkenen og blander seg med bønner.

Sånn eggeplomme.

Så jeg kakker i veg, og etter de fire første har jeg en hel eggeplomme og en som nesten passerer.

Så gikk jeg lei. Satte på Willie Nelson og drømte meg bort til skaiseter.

LES OGSÅ: Her finner du flere av HAs nyeste God Dag-spalter

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00