Du har jo sagt at jeg er for gammal til å kjøpe klær med tekst på». Mannen er ikke anklagende, bare minner om at jeg en gang påpekte hva jeg synes egner seg når man har passert de førr. Og det er riktig, jeg har aldri vært stor fan av klær med schwære logoer på brystet. Band-t-skjorter er greit, altså, men trenger vi t-skjorter som erklærer «sug og svelg, god helg»? Eller andre statements som enten er «artige» eller fashion-riktige? Selv om H & M tilbyr kvinner hettegensere med «Female equals future» over bringa, skal det mye til for at et klesplagg har en tekst jeg kan skrive under på. Og så har jeg altså en snikende følelse av at de genserne ikke er ment for kvinner på 43.

Sjøl om det er ubehagelig å vurdere egen, aldrende framtoning og klesstil, er spørsmålet både uunngåelig og nødvendig, i selvransakelsens grimme lys. Ikke sjelden ser man eksempler på dem som umulig kan ha kikket seg sjøl kritisk i speilet eller forsøksvis sett seg utenfra, med andres øyne. Er dette passende? Det var det jeg prøvde å antyde til Mannen.

Det er jo et kjent bikkepunkt i livet, når man går fra å ønske at man var eldre enn man er – til så å gå til mer og mindre drastiske grep for å bli oppfattet som yngre. Og hvor langt opp i skjells år og alder kan man komme unna med å kle seg som it-jentene på Instagram eller rockeidolene på konsertscenen? Når blir man en krampaktig parodi – uten at noen gir deg et hint og sier ifra?

Jeg tar mine 43 år til etterretning og kommer neppe til å gå med t-skjortene «Rebel girl» eller «Eternal dreamer» – for å være på den sikre, voksne sida. Men i julegave til Mannen vurderer jeg nå i sjølironiens tegn kjøpe ei t-skjorte med teksten «Jada masa».

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.