Solbrillene var søkk vekk. Herr og Fru Glom hadde tilbrakt formiddagen i Porto. Sola stekte, og nå gikk Herr Glom der fortvilet og myste. Både lommer og feriesekk var gjennomsøkt, og hukommelsen endevendt, men uten resultat. En saumfaring av Portugals nest største by sto for tur.

Herr Glom har en ørliten tendens til å spa opp de mest kreative oppbevaringsløsninger for sånt som solbriller – det skal sies. For noen år siden hektet han et brillepar over fjæra til bagasjeromsluka for å ha dem på et trygt sted mens han lesset bilen full av skiutstyr. Så smekket han igjen …

Herr Glom ga seg i kast med leteaksjonen. Han startet med fortausrestauranten de hadde spist lunsj på, men der var det ingen som hadde sett snurten av noen Ray-Bans. Hos klesbutikken med de rålekre skjortene, bakeriet på hjørnet og kunstforhandleren kunne ingen av de ansatte huske fars briller. Heller ikke mor, som ved et par anledninger har briljert med en sjette sans når det gjelder å finne igjen bortkomment løsøre, visste råd.

I sin tid var UV-glassene en kostbar investering, men til slutt så Herr Glom seg nødt til å erkjenne nederlaget. Brilleløs og mutt dro han alene på tur med en hop on – hop off-buss. Nå hadde han brukt mye av tiden i Porto til å jakte sine gjenglemte solbriller, men med en kjapp sightseeingrunde ville han likevel få sett det mest nødvendige, tenkte han. Om enn med mysende glugger.

Etter noen minutter kjørte bussen inn i en lomme og stoppet. Herr Glom skred av. Og der, på fortauet midt i Porto, sto han: Gateselgeren. Han hadde Ray-Ban-solbriller til salgs, nøyaktig like dem Herr Glom nettopp hadde mistet.

30 euro skulle selgeren ha. Herr Glom fikk prutet dem ned til 20 – i tilfelle de var hans egne …

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.