Mange så sikkert finalen i Champions League mellom Juventus og Real Madrid for en uke siden. For en trener i norsk 6. divisjon ser jeg slike kamper med stor misunnelse.

For det er ikke hvilken som helst nivåforskjell man snakker om her. Gapet er uforståelig stort. Der sitter de med analyseutstyr, en egen ansatt for alt mulig og detaljerte kampplaner. Vårt sterkeste våpen er ei bøtte med tigerbalsam og overtalelsesteknikk for å få folk til å møte opp på kamp.

Mens topptrenerne bruker time etter time på å studere neste motstander og finne styrker og svakheter, går timene på sjuende nivå til å få noen til å klippe gresset på bana og vaske garderober. Så får vi heller bruke første omgang av selve kampen til å studere motstanderen.

Trenerne Zidane og Allegri tenke nok hardt på hvem av stjernene på benken som kunne komme inn og endre kampbildet i Champions League-finalen. Selv for benkesliterne tikker millionene inn, og kvaliteten er ikke til å kimse av. Nedover i divisjonene i Norge handler det nok for mange mer om å finne ut hvem man kan sette inn uten å forandre kampen i feil retning.

Det snakkes også mye om spillerutvikling i fotballen. I 6. divisjon er det et ikke-tema. Med en snittalder i divisjonen på nærmere 40 år, handler det mer om grepene man tar for å hindre spillerne i å forfalle. Her skal man holde ut lengst mulig. Det handler om å ta vare på dem som blomstrer sent. Gjerne når de runder 50 år, og fortsatt har noen år igjen av karrieren.

Men ingen grunn til å klage, det er bare litt misunnelse. Tenk hva man kunne utrettet med en Ronaldo.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.