Kofferten var pakket og dressen var strøket.

Det var kvelden før lille meg fra lille Hamar Arbeiderblad skulle til Tønsberg for å delta på selveste Skupfestivalen for å mingle med gravejournalister fra hovedstadspressen med selvtillit høyere enn Mjøstårnet.

Glamour og champagne ventet. Den relativt kostbare konferanseavgiften var betalt. Nå var det bare å vente på bekreftelse på hvor jeg skulle bo. Havner jeg i toppetasjen på selve konferansehotellet?

Det piper i mobiltelefonen. «Du har fått rom på … på Nøtterøy».

!!!??? Nøtterøy?

Jo da. Det viste seg å være korrekt. Jeg var innkvartert i en annen kommune.

Vel vel, det går jo bra. Jeg får jo ekstra trim, tenkte jeg, noe jeg også fikk.

Etter å ha ankommet hotellet var det på tide å slappe av litt på rommet jeg fikk utdelt. Det viste seg å ha langt mer likheter med en lugar på danskebåten enn et hotellrom. Godt jeg ikke har klaustrofobi, men for en mann på over 1,90 burde rommet vært polstret for å unngå støtskader i både hode og bein.

Før selve festmiddagen fikk vi den andre meldingen. Denne gangen ble det informert om hvor vi skulle sitte. Ikke overraskende var dette bordet lengst ifra scenen, hvor vi satt sammen med andre som ikke bor i Oslo, og fungerte som statister og klappere mens de i litt dyrere dresser enn oss fikk skinne. Rett og rimelig spør du meg!

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.