Kofferten var pakket og dressen var strøket.

Det var kvelden før lille meg fra lille Hamar Arbeiderblad skulle til Tønsberg for å delta på selveste Skupfestivalen for å mingle med gravejournalister fra hovedstadspressen med selvtillit høyere enn Mjøstårnet.

Glamour og champagne ventet. Den relativt kostbare konferanseavgiften var betalt. Nå var det bare å vente på bekreftelse på hvor jeg skulle bo. Havner jeg i toppetasjen på selve konferansehotellet?

Det piper i mobiltelefonen. «Du har fått rom på … på Nøtterøy».

!!!??? Nøtterøy?

Jo da. Det viste seg å være korrekt. Jeg var innkvartert i en annen kommune.

Vel vel, det går jo bra. Jeg får jo ekstra trim, tenkte jeg, noe jeg også fikk.

Etter å ha ankommet hotellet var det på tide å slappe av litt på rommet jeg fikk utdelt. Det viste seg å ha langt mer likheter med en lugar på danskebåten enn et hotellrom. Godt jeg ikke har klaustrofobi, men for en mann på over 1,90 burde rommet vært polstret for å unngå støtskader i både hode og bein.

Før selve festmiddagen fikk vi den andre meldingen. Denne gangen ble det informert om hvor vi skulle sitte. Ikke overraskende var dette bordet lengst ifra scenen, hvor vi satt sammen med andre som ikke bor i Oslo, og fungerte som statister og klappere mens de i litt dyrere dresser enn oss fikk skinne. Rett og rimelig spør du meg!

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00