Noen av gutta på russekullet mitt tilbake i 1993 hadde fått kjøpt en lyseblå Ford Transit. Den hadde diger sekssylindret motor, boggie bak og var så lavt gira at drevene i girkassa begynte å synge blues da kassevogna passerte 60 kilometer i timen. Før den fikk pårullet noen liter rødmaling, sto det Televerket med svarte sjablongbokstaver på dørene på Forden. Det var en gammel televerksbil, og det var derfor den hadde så lav utveksling. Den skulle gå tungt lastet i Bygde-Norge.

Poenget med denne mimringen, er de bokstavene de malte over. Televerket. Det skjønte alle hva var. Akkurat som med kraftanlegget. Det og var ganske begripelig. Det var å kalle en spade for en spade. Ringsaker og Nes kraftanlegg sto det på noen biler og. Det var konkret og ingen var i tvil om hva de puslet med.

Får du samme følelsen av Equinor? Som er det nye navnet til Statoil. «Navneendringen understøtter selskapets strategi og utvikling som et bredt energiselskap» står det på Statoils nettsider. Jeg har gått og fundert på det. Og jeg er ikke enig. For meg høres Equinor mer ut som en norsk nettbutikk for hesteutstyr. Hva er gærent med Statoil? Det er et statlig eid selskap som driver med olje. Og energi.

Jeg har da selvsagt begynt å fundere på om Trond kan være et navn som er mindre egnet til å møte framtiden med. Trond påstås å ha sin opprinnelse i norrøne navn på en person fra Trøndelag. Og jeg kjenner mye fine trøndere, det er ikke det. Men er det et navn for framtiden? Eller hører det hjemme på navnehistoriens nådeløse skraphaug? Det er nå nedsatt en komité bestående av meg som skal vurdere nytt navn.

Prosessen ventes å bli lang. Og dyr.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.