Kort sagt begynner jeg å bli vant til at det meste kan løses, eller i det minste låses opp, med et enkelt lite fingeravtrykk. Og så lenge man holder seg unna papirkutt og plasterlapper, fungerer det helt utmerket.

Postkort og papiraviser er koselig, men jeg har på sett og vis forsont meg med at vi en dag vil komme dit, at det regnes som skrekkelig forhistorisk å ha en metallkasse hengende på gjerdet. Det er ikke særlig mye som kommer som brev lenger. Derfor var det med en viss forundring jeg her om dagen dro opp en anonym vinduskonvolutt med navnet mitt på.

Inni konvolutten lå et gulaktig papirark. Øverst på arket sto registreringsnummeret på den gode gamle Mercedesen min; den som endte sine dager på et hoggeri i Elverum for en måneds tid siden. Regelen er nemlig slik at vraker man bilen innen utgangen av juni, får man tilbake halve årsavgiften. Jeg har ventet litt på denne utbetalingen fra Skatteetaten, og sjekket både Altinn og mobilbanken jevnlig, men at det skulle komme i brevs form, var en overraskelse.

«Giro Utbetaling» står det på det som ligner på en slags motsatt faktura, etterfulgt av «***EN*FIRE*EN*NULL***». Hilsen Skatteetatens IT- og servicepartner. «Beløpet må heves i bank eller post». Det er ikke så enkelt for en som aldri har hevet stort annet enn pizzadeig.

Nå lurer jeg fælt på hva jeg skal gjøre med dette verdipapiret. Kunne jeg kanskje ta en telefon til Skatteetaten og be dem vippse over en slant isteden?

Det er neimen ikke alltid like enkelt å være ung i dag.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.