Sånne slippers-varianter har alltid fått meg til å se ut som en veldig full mann som kom for sent på do. På en måte. De vil liksom ikke være med beina mine.

Med et velsignet unntak. På en ferietur i USA sommeren 2009 kjøpte jeg meg et par slike brune slippers. Et kvalitetspar med ordentlige materialer, ordentlig søm og skinn og greier. De veier vesentlig mer enn sånne sommerlippers i polyuretan og andre lumske kunststoffer. Men de er en ren nytelse å hoppe opp i. Og. Det beste av alt. Det er gitar under sålen, slik at når man er på ferie på en gresk øy med sandstrand, så ligger det igjen fottøyavtrykk med gitarer i størrelse 45 bortover stranda når jeg tasser mot baren for en Mythos med dugg på.

Jeg har badet i Atlanteren med dem, de har tatt imot saltvann og klorvann og solkrem og sandkorn. Og de er fortsatt akkurat like gode å gå i, snart 10 år etter at de ble kjøpt på en outlet i New Jersey. De må være av en helt ekstraordinær kvalitet.

Og jeg gruer meg til den dagen de begynner å vise tegn på slitasje. Såpass at jeg faktisk har tenkt på at jeg er villig til å bruke noen kroner hos en skoreparatør for service på dem. Og jeg har sjekket om de fortsatt er i handelen. Hvilket de er. Senterpartiet blir sikkert skuffet over å høre at de må importeres fra utlandet, men jeg kan i det minste glede dem med at de koster såpass at de ikke går klar av tollgrensen.

Enn så lenge holder vi følge, mine tilårskomne, solblekede, brune skinnslippers og jeg. Jeg håper på mange, lange, varme sommerkvelder i juli sammen med dem.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.