På fjellet er snøforholdene fantastiske, og skiløperne suser gjennom løypene. Selv kommer jeg labbende i joggesko og dongeribukse.

Den åpenbare grunnen denne gangen er nok at jeg er på jobb. Men det er slett ikke bare i jobbsammenheng jeg lar langrennsskiene ligge urørt. Nei, selv om jeg får et snev av dårlig samvittighet hver gang det er fint vær og jeg ikke er på skitur, er skiene veldig pent brukt de siste årene. I grunn ganske synd.

Men grunnen er enkel. Jeg er helt forferdelig håpløs på skismøring. Det kan gå ganske fort framover, men da går det samtidig like fort bakover når jeg tar fatt på motbakkene. Og om jeg skulle ha så flaks at jeg har godt feste i stigningene, må jeg som oftest ty til diagonalgang ned bakkene uansett om det er aldri så bratt. Det kan knekke motivasjonen fullstendig. Ski er både koselig, idyllisk og det er god trening. Men det er en liten trøst når både oppover- og nedoverbakkene er like slitsomme.

Den manglende aktiviteten min på ski de siste årene har heller ikke bedret ferdighetene mine. De siste gangene jeg har dratt fram skiene har vært med vekslende hell. I tillegg til håpløs smøring, føler jeg meg nå som bambi på isen med ski under beina. Er farten over 8 kilometer i timen, flakser stavene i alle retninger, og jeg ender på hodet i snøhaugen. Men jeg har innfunnet meg med dette og funnet min plass. Ved siden av løypa som tilskuer. Det er bedre å se andre slite seg ut, mens man selv kan ta det med ro.

Det sies jo at nordmenn er født med ski under beina. I så fall har jeg to alternativer for meg selv: Enten er jeg ikke norsk. Eller så gikk noe galt under fødselen. Asgeir Høimoen

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.