Han lente stigen mot en grein som sto litt ut fra epletreet. Herr Glom hadde fristet sin gamle mor med åkerepler, hun hadde slått til, og nå skulle han sikre henne en høstlig forsyning med vitaminer. Dyrket fram i egen hage.

Herr Glom har vært uheldig og tatt både en akilles og en ankel i løpet av de siste årene – på de mest upassende tidspunkt – så han vet å ta sine forholdsregler. Han startet derfor Prosjekt Innhøsting med å forsikre sin kone om at stigen sto trygt. «Hvis den beveger seg, vil treet ta imot», sa han beroligende til Fru Glom, som så for seg nok et sykehusopphold og en høstferie rett i vasken.

Han føk ut døra, med tøfler på beina. Han klatret oppover stigen, mens han kikket opp på de saftige, røde eplene der oppe i trekrona, og strakte ut en arm. I det samme gjorde stigen et rykk. Greina den sto lent mot, knakk. Stigens topp banet veg mellom knasende kvister og blader og raste innover mot trestammen.

Herr Glom er kvikk i toppen og sprek i kroppen. Etter å ha sett for seg et potensielt ganske ubehagelig skrekkscenario med stigetrinn og bein viklet inn i hverandre, tok han sats. I et gaselleaktig sprang skvatt han ut av tøflene og kastet seg bakover, vekk fra stigen.

Epleplukkeren landet på rumpa på gressplenen, i bare sokkelesten, mellom noe bringebærkjerr og en hekk. Stigen ramlet andre vegen. Han pustet lettet ut, der han satt lett fortumlet: «Både ankel og akilles er hel, dette gikk bra!» tenkte han, før han spratt på beina og ga seg til å riste i epletreet, i håp om å få fylt gamlemors fruktkurv på dét viset.

Nå er det et helt år til neste gang.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.