Om den er et godt kjøp? Nei, det tror jeg nok ikke. Nå for tiden står bilen bom stille, og det lukter litt svidd. Hva som er feil? Nei ... Den som hadde visst dét!

I den andre enden av telefonen hadde jeg en potensiell kjøper til min 18 år gamle stasjonsvogn, en stadig mer sedat doning med desperat behov for en eier som kan mer enn å fylle drivstoff. Selvfølgelig burde jeg ordlagt meg helt annerledes. Jeg burde holdt en mer overbevisende linje. Men jeg har ikke hjerte til å lure noen. Jeg er rett og slett klodens minst egnede bilselger.

En annen potensiell kjøper, en Oslo-kar som tok kontakt forleden, var faktisk villig til å bla opp den nokså lave summen jeg har lagt ut kjerra for. Vi snakker en kilospris på 4,2 kroner. Men jeg syntes min egen pris var for høy, og før jeg visste ordet av det, hadde jeg prutet ned bilen så mye at jeg ville tape på ikke å vrake den. Heldigvis fikk jeg rodd meg i land med å forklare at bilen foretrekker førstegir, og at kjøreturen hans hjem til hovedstaden nok ville bli grenseløst frustrerende. Så slapp jeg å selge bilen jeg prøver å (ikke) få solgt denne gangen også.

En annen fyr ringte fordi bilen hans hadde streika. Nå trengte han et mer driftssikkert alternativ. Jeg ba ham lese gjennom min dønn ærlige annonse en gang til. Siden hørte jeg ikke noe mer fra ham. Fjerdemann ville bytte til seg bilen min mot en brukt mobiltelefon. Da sa jeg faktisk nei takk.

Så sånn ruller og går bilsalget. Og det er jo litt synd, for nå er det 21 dager til min påkostede Finn-annonse utløper. Og har ingen slått til innen den tid, er faren stor for at min høyt elskede Mercedes forvandles til spiker. Og det er i seg selv en såpass trist tanke, at jeg nesten er villig til å betale noen for å gi bilen et verdig liv på dens eldre dager.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.