Jeg bannet inni meg. Han var på veg nordover på E6. Jeg var på veg til jobb i Hamar sentrum, til fots.

Jeg tvang bilføreren innom Esso i Brumunddal for å få stasjonens ansatte til å være lommebokvakter en stund, snudde på hælen og pilte hjem for å hive meg i bilen. Eller vent: Hive seg i bilen? Det er sånt man gjør om sommeren. Ikke om vinteren. Da må man først skrape is. Og makan til steinhardt islag har jeg aldri sett. Frontruta var en tro kopi av det ruglete vinduet i dusjen. Men etter et kvarters tid kom vi oss av gårde.

Herfra gikk det fint en lang stund. Lommeboka og jeg ble lykkelig gjenforent, og jeg satte fart tilbake til Hamar. Så skulle jeg parkere i byen. Jeg fant en brukbar plass og gikk bort til automaten for å betale. Der ble jeg stående. Betalingsknappene fungerte ikke. Automaten var død, men levende nok til å holde kortet i et jerngrep. Da tærne begynte å bli passelig kalde, og knollen passelig heit, slapp den endelig. Jeg burde selvfølgelig gått videre til neste automat, men neida. Jeg stappet inn kortet en gang til. Og ble stående.

Automat nummer to var mer medgjørlig. Og selv om fingrene nå var så stivfrosne at jeg ga opp å finjustere med verdiknappene og betalte en dugelig overpris, var jeg nå lykkelig eier av en parkeringslapp. Jeg la lappen i frontruta mens jeg øynet håp om å rekke dagens første avtale. Så skulle jeg låse bilen. Men tror du ikke nøkkelen var søkk borte? Jeg spanet rundt i et slags Bermuda-triangel mellom bilen og de to automatene. Og tiden gikk.

Nøkkelen kom til slutt til rette. Den hadde kilt seg fast mellom førersetet og midtkonsollen. Lommeboka var på plass. Og jeg kom bare halvannen time for sent på jobb. Det er greit man ikke vet hvordan dagen blir, når man våkner om morgenen.Hanne Maren Torpen Hokstad

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.