Et stort glis og veivende hender med en lapp med navnene på mine barn skrevet opp der han sto tålmodig og ventet der på flyplassen.

Han kunne ikke særlig engelsk, men var en racer på spansk et språk han fortsatte å prate i meget høy hastighet til tross for at jeg ikke forsto et kvekk.

«Si, si», sa jeg høflig når Paco tok pustepauser. Så lo han og fortsatte å prate.

Han var en dyktig sjåfør og hadde få problemer med å håndtere ratt, bremser, clutch og gir.

Såpass dyktig var han at han også håndterte mobiltelefonen sin og viste fram bilder av sine døtre og sin kone.

Etter hvert forsto jeg at han pratet om fotball og da klarte jeg å gjøre meg litt forstått. Jeg sa navnet på en spansk spiller og så tok han over pratingen. Slik drev vi på.

Og når vi var inne på fotball så kunne han fortelle meg (tror jeg) at han spilte selv; «veteranos», og at jeg måtte være med på trening. Han skulle plukke meg opp. Jeg forsøkte flere ganger å komme meg unna denne utfordringen og klarte til slutt (tror jeg) og overbevise Paco om at jeg hadde et skade.

Det er godt mulig jeg hadde blitt skadet om jeg hadde vært med og spilt med Paco og hans kompiser, men det var altså en hvit løgn – nettopp for å slippe å bli taklet på den lokale asfaltbanen.

Noen dager etterpå tikket det inn en melding på min mors telefon (hun kjenner ham): «Jeg så din son. Han løper ved stranda».

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.