Men noen må uansett sette inn og ta ut. Dermed kan også oppvaskmaskinen – i likhet med vaskemaskinen – fort bli et minefelt for dem som regner på ansvarsfordeling og generelle oppgaver i hjemmet.

Jeg vil ikke si at vi gjør det. Livet er for kort til å holde regnskap over hvem som gjør hva og hvor mye, der er vi rørende enig, Mannen og jeg. Særlig så lenge han betaler bilavgifter og jeg vasker klær. Så lenge jeg bærer ved og han vasker do. Dessuten veit vi veldig godt hvilket av alle husholdningens hjelpemidler vi ikke kunne klart oss uten. Støvsugeren.

I 70-tallshuset vårt har vi den gammeldagse typen, den som holder til bak døra i boden. Når den ikke henger bakpå ryggen til tiåringen, som har kledd seg ut som en «ghostbuster», eller den tar seg av brødsmuler, kunstgrasgranulater, småstein og gras, avdøde insekter, havregryn og cheerios, bøss fra vedkassa, hybelkaniner og bitte små legovåpen. Alt går i den demokratiske støvsugeren. Noen ganger også et par gjenstander for mye.

Når vaskedagen opprinner, forløper det gjerne på følgende måte: vi rydder Donaldblader og aviser, tørker støv, vanner blomster, drar over kjøkkenfrontene og så finner Mannen fram støvsugeren. Maskiner er gjerne menns greie; alt som går på strøm, blinker og lager lyd. Og så – er det ikke egentlig reint nok da? Vi lener oss fornøyd tilbake og utbringer støvsugerens skål.

Men sitter igjen med et ydmykt spørsmål til Electrolux: er støvsugerposer sydd av lin - med gulltråd? Hvorfor skulle de ellers koste 40 kroner stykket?


Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.