Jeg klappet min høyt elskede Mercedes lett på dashbordet. Liksom trøstet den. Annonsetiden på finn.no var utløpt. Den stasjonære stasjonsvogna sto foran sitt endelikt. Og jeg satt der, i førersetet, med gusten samvittighet.

Bilbergeren var på veg. Siste kjøretur skulle foregå oppå et lasteplan. Ikke noen spesielt verdig avslutning for en doning som har tilbakelagt flere hundre mil i inn- og utland, men eneste løsning. Min dønn ærlige finn-annonse beit ingen på. 18 år gamle Mercedeser diagnostisert med automatgirkollaps, utbredt styresnekkeslark og såre tennplugger er det visst ikke spesielt stor rift om.

«I bilhimmelen er det drive in-restauranter, gratis bensin og fri fart. Det blir vel fint?», spurte jeg kjerra der jeg satt og prøvde å gjøre avskjedsseremonien munter, men tok meg i det: «Sånn sett er det jo fryktelig synd at du bare kjører i 15 kilometer i timen. Om du i det hele tatt kjører…» Jeg forsøkte å vri om nøkkelen. «Piff» svarte bilen og blinket livlig med kupélyset, mens en oljetåre piplet fram fra høyre frontlykt.

Jeg samlet sammen siste rest av løsøre, beløpt til en refleksvest, en nødhammer og en boks blå Swix, i det bergingsbilen rygget inn på gårdsplassen. Motvillig leverte jeg ifra meg nøkkelen. «Skriv kontonummeret ditt her, så får du vrakpanten rett inn på konto», sa bilbergeren og rakte meg vognkortet og en kulepenn. «Vrakpant..?» tenkte jeg, og betraktet bilen som for få år siden ble omtalt som et glis. Klumpen i halsen vokste da bilbergeren spente fast vaieren og begynte å trekke kjerra opp på lasteplanet.

Mercedes-stjerna på panseret glinset i sola da den røde bergingsbilen forsvant nedover vegen, for å gi bilen dens siste reis. Og på gårdsplassen sto jeg tilbake og prøvde å tenke at det tross alt bare var en bil.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.