Vi ber om at de som sitter fra rad 15 og bakover benytter bakre inngang, ljomet det over høyttaleranlegget på flyplassen. Vi sto ved gate, klare for ombordstigning i Boeing 737-maskinen. Billetten viste rad 18, og vi gjorde som vi ble bedt om: tok trappa ut og gikk inn bakdøra. Der ble vi stående i en ubevegelig kø.

Så lenge alle som sitter foran går inn forfra, og alle som sitter bak går inn bakfra, fungerer systemet utmerket. Men det er utrolig hvordan bare én liten regelbryter kan forsinke en hel flyplass:

Midt i flyet sto de, to damer, med hver sin romslige koffert og hvert sitt pappkrus med gloheit kaffe. De første 15 radene hadde de passert med glans, men nå sto de i midtgangen som en gedigen propp. En propp som forsøkte å bevege seg motstrøms. Billettene deres viste nemlig at de skulle sitte på rad 30. De hadde like fullt valgt å entre flyet gjennom fremste dør.

Fruene kavet seg bakover til rad 18. En reisevant herre, som ble skvist oppetter et flysete i det matronene passerte, mumlet noen mindre muntre gloser. Hvis blikk kunne drepe, hadde fruene falt om på flekken. Men i full vigør albuet damene seg enda et par rader bakover, mens de slurpet i seg kaffe og rundhåndet delte ut lårhøner med den Louis Vuitton-signerte bagasjen. Medpassasjerene skvatt unna for å redde sandalkledde tær og nystrøkne skjorter.

Hadde de vært interessert i å innse sine feil i tide, kunne de selvfølgelig blitt stående ved rad 15 til det var klar bane bakover. Men skal man sikre seg plass i hattehylla, gjelder det å være frampå. Så fikk det ikke hjelpe at mannen som allerede hadde installert seg på rad 30 ble nødt til å plukke ryggsekken sin ned igjen fra bagasjeluka og plassere den mellom beina, sånn at de fornemme fruene skulle få plass til sin bagasje …

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.