Det var en evig jakt. Man ble hekta på den. Hadde man først kjent smaken av den slags blod, så var man solgt. Skutt, flådd og servert. Det var en evig jakt, og når man av og til kjente på tilfredsstillelsen over å ha naglet sitt bytte. Så dukket det opp en ny hunger. Etter mer av samme slaget. For noen tok jakten aldri slutt. For noen har den ikke tatt slutt enda. Selv om det er betydelig færre som jager nå. Men det er noen. Jeg vet det er noen. Som fortsatt jager det perfekte kassettbåndet.

Den helt ultimate samlingen låter. Etter hverandre i rett rekkefølge. Rett artist, rett tema, rett oppbygning, rett dramaturgi. Det perfekte kassettbåndet skulle være som det perfekte soundtracket til en perfekt film som ingen hadde laget. Og autoreversen måtte for Guds skyld være skrudd av. Når 60 eller 90 minutter var kjørt. Ja da skulle historien være fortalt, og den skulle ikke ødelegges av reprise. Hvis man hadde en god spiller, og jobbet hardt med overgangene, så gikk det an å få til perfekt lengde på pausene mellom låtene. Jeg kunne sitte i time etter time og bla i plater. En sjelden gang hendte det at jeg teipet ei låt fra radioen, men da måtte man virkelig ha timingen på stell. Fikk man med programlederens snakk, før eller etter låta, ja så var krisen et faktum.

Jeg har gjort et arkeologisk dypdykk i mitt hjem og funnet igjen noen kasser med selvproduserte soundtracks. På Maxell og TDK. Jeg ser at på en del av dem var jeg inne på noe. Andre ville jeg nok ikke puttet i spilleren i dag. Det jeg, derimot, kjenner litt på, er suget etter å sette meg ned igjen en kveld. Med plater og en seksti minutters teip. Og se om jeg er i stand til å lage den perfekte kassetten.

Det eneste jeg mangler er en god kassettspiller …

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00