Grillduften bredte seg på terrassen, der Herr og Fru Glom hadde rigget seg til, klare for å innta et aldri så lite herremåltid. Herr Glom gomlet på en baconpølse. Hans kone satte tennene i en saftig biff. Alt var såre vel, helt til den dukket opp: Myggen. En hel sverm kretset plutselig rundt deres nakne legger.

Herr Glom er kjapp i vendinga. Han svelget unna baconpølsa, spratt opp fra stolen og turet ned i hagen for å markere sommeren for åpnet ved å plugge inn ledningen til myggmaskinen husstanden investerte i for et par år siden. Myggfella over alle myggfeller. Men ingenting skjedde. Den var helt død.

Den påkostede myggmaskinen har ikke akkurat imponert gjennom de to sesongene den har vært mer eller mindre i drift. Første sommer krevde den to reparasjoner og et vell av dugnadstimer. I fjor gjorde den jobben sin, prøvde i alle fall, men resultatet var begredelig. For 8.500 kroner, et utall myggpatroner og flere propantanker kunne Herr og Fru Glom bokføre 32 avlivede mygg. En svimlende stykkpris.

«Samler over 60.000 mygg i uken», lokker produsenten. Differansen til de 32 som måtte bøte med livet i Gloms hage, er drøy. Det er grunn til å klø seg i hodet, og da fortrinnsvis ikke på grunn av myggstikk. På en annen side skal vi vel være glade for at myggbestanden i nabolaget ikke er så voldsom at det i det hele tatt er mulig å komme opp i 60.000 ...

Men hva nå? Jo da, nå er myggfangeren på service igjen. Det er ikke godt å si når den leveres tilbake, men de får den vel igjen utpå høsten. Så om de må klaske og klø seg gjennom sommeren, ser det i alle fall ut til at de kan få det rimelig myggfritt i oktober.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.