Fliskutteren har gått fra å være et perifert redskap til å bli et av høstens familiære ord i husholdet. Vi har diskutert den mye. Ikke sånn å forstå at vi er uenige om behovet – vi bare snakker om og vurderer ulike modellers volum, pris, egenskaper og bruksverdi – for mest sannsynlig vil en fliskutter løse de fleste problemene.

Faktum er at vi gror inne. Hele landet generelt, egentlig, og eiendommen vår inkludert. Vi lever så til de grader i de varmekjære lauvtrærs belte. Der skogen er frodig, boniteten er høy og voksterværet stadig bedre på grunn av varmt og vått klima. Hogger du ett tre, kommer 14 nye. Rydder du ett område for kraftige, tilårskomne asketrær som skygger for sola – så legger du samtidig grobunn for en krattskog av bringebærkjerr, viltre bjørkebusker og strittende pinner av or, rogn og selje. Altså: fliskutter.

Og det er ikke til å legge skjul på at Mannen er pådriveren i oppgraderingen av maskinparken. Dingser som går på strøm eller batteri, og som gjerne blinker, durer eller piper, det står ikke øverst på min handleliste. Men jeg støtter tiltaket! Jeg både var og er meget positiv til plentraktoren, for eksempel. Kjører den selv også, om jeg får tilgang innimellom 13-åringens lommepenge-runder over graset.

Men siden vinteren nærmer seg, og det frister mindre å stå ute i kjøla og kviste lauvskau, har Mannen kastet sine øyne på en maskin til bruk innendørs. Dampvasker. De sier den kan brukes på fliser, dusjdører, vinduer og gulv, med 23 ulike munnstykker og strålende resultater.

Klart jeg er positiv. Alt som kan lette gulvvasken – eventuelt føre til at jeg tar gulvvasken – må være en bonus for hele huset.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.