Da så vi på hverandre, smilte og sa; «Det må være han Ove», og stort sett var det han som sto der ute, og vi visste hva som da kom: Ove tok en dypt magadrag så tømmerskjorta strammet seg, og så fortalte han det han pleide å fortelle: At han og kona skulle på hytta på Åsnes Finnskog dagen etterpå, og om vi kunne ta inn posten og passe på huset. Selv om de hadde vært pensjonister i mange år, ventet de alltid til helga før de reiste til hytta.

Og så ble vi alltid stående og prate litt mer. Av og til fem minutter og noen ganger en halv time. Og på søndagen ringte han på igjen. Da fikk han posen som stort sett inneholdt lørdagens HA og noe reklame, før vi snakket litt om hvordan været hadde vært på Hamar og på Finnskogen.

Men det var ikke bare da han var innom. Arbeidskaren med de sterke hendene hjalp meg å legge terrassebord. Han snakket om sin familie. Om de to sønnene han var så stolt av. Om fuglene han matet i hagen. Om blomstene han var så glad i.

Han spurte om mine barn, og de var også så glad i ham. De kommer aldri til å glemme den gangen han ringte på døra dagen etter halloween. Han hadde ikke fått besøk og sto utenfor med verdens største godtepose og en fantastisk hjemmelaget fuglekasse.

Da vi fikk den triste beskjeden fant sønnen min fram et flott tresverd som Ove hadde laget.

For sist helg ville ikke hjertet hans lenger. Det sluttet å slå mens han sagde ved til vinteren på hytta.

Ove døde med støvlene på. 88 år gammel. Hvil i fred, kjære nabo.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.