Men han går bak deg gjennom ei mørk gate. Passer på at avstanden er akkurat passe, han kommer ikke nærmere, men han sakker heller ikke av. Han kunne pustet deg i nakken, men han vil ikke. Fordi han vet det er mest ubehagelig sånn.

November er en sånn mann. Som runder hushjørnet akkurat utenfor skinnet av gatelyktene. Som en hoggende, isende høstvind blåser han rundt hjørnet og forsvinner. Det er sånn han er, akkurat som november. Mørk, gufsen, han er der, men du kan ikke bruke han til noe. Han bare gjør deg litt uggen. Akkurat som november.

Lenge var det gult. Naturens biodynamiske lim holdt løvet på bjørkene lenge i år. Helt til noen skrudde av bryteren. Og lyset gikk. Og klokka snek seg en time tilbake, og stjal lyset. Klokka er en tyv. Den kan bare prøve å unnskylde seg med at den krøp mot nærmeste sommer. Vi kjøper ikke den.

Jeg går fortere. Mannen med frakken går fortere. Hadde det vært sommer kunne vi hørt lyden av harde såler mot asfalt. Men lyden jeg lager er den av vann som viker for rågummisåler. Mannen med frakken lager en lignende lyd. Han kommer også hjem med møkkete, sølete sko. Og buksebein.

Jeg er hjemme. Jeg er kald. Fryser.

Mannen med frakken venter sikkert utenfor. Han kjenner sin plass. I mørket med kragen brettet opp. Jeg håper han fryser. Det har han fortjent.

Han er november.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.