Jeg sto der og klødde meg i hodet. «Skal han skytes opp i den der??»

Danmark var målet for årets sommerferie. Nærmere bestemt Djurland og Mols Bjerge. Med tre barn på tur kunne vi ikke unngå å bruke en dag på å besøke en av de enorme fornøyelsesparkene i området der.

For fem-, sju- og tiåringen var det utrolig stas å komme inn på området. Bilturen som GPS’en hadde plottet ut for oss viste seg å være dobbelt så lang som vi trodde, og vel vitende om hva som ventet ble den ekstra halvtimen veldig lang. Men endelig kom vi dit.

«Mamma, vi skal kjøre den Røde Juvelen!» kom det fra eldstemann på ti, og han var ikke sein om å slutte seg til forslaget sjuåringen heller.

Jeg tok følge med minstejenta og overlot de to eventyrlystne nevøene til «mamma» storesøster. For femåringen holdt det lenge med ponniridning, det var faktisk så stas at hun ved dagens slutt var oppe i et tosifret antall rideturer.

Etter hvert fant vi igjen resten av reisefølget. Da hadde de tre stått og ventet i nesten en times kø for å ta en tur i denne beryktede juvelen. Så ble det endelig deres tur.

«Skal han skytes opp i den der??» sa jeg og kikket nølende på den knallrøde berg-og-dal-banen, mens jeg tenkte på sjuåringen. Like etter ble han, storebror og mamma skutt av gårde i 86 km/t.

De kom ut igjen jublende og smilende, alle tre. Det viste seg at mamma var den svetteste av de tre, like før avgang. For min del var det å se heisaturen på avstand nok til å få svetten til å piple fram. Jeg egner meg nok best til rolige ponniturer. Mon tro om veslefrøkna synes det er like gøy om tre-fire år...

LES OGSÅ: Flere God Dag-spalter finner du samlet her på denne siden

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.