Jeg sto der og klødde meg i hodet. «Skal han skytes opp i den der??»

Danmark var målet for årets sommerferie. Nærmere bestemt Djurland og Mols Bjerge. Med tre barn på tur kunne vi ikke unngå å bruke en dag på å besøke en av de enorme fornøyelsesparkene i området der.

For fem-, sju- og tiåringen var det utrolig stas å komme inn på området. Bilturen som GPS’en hadde plottet ut for oss viste seg å være dobbelt så lang som vi trodde, og vel vitende om hva som ventet ble den ekstra halvtimen veldig lang. Men endelig kom vi dit.

«Mamma, vi skal kjøre den Røde Juvelen!» kom det fra eldstemann på ti, og han var ikke sein om å slutte seg til forslaget sjuåringen heller.

Jeg tok følge med minstejenta og overlot de to eventyrlystne nevøene til «mamma» storesøster. For femåringen holdt det lenge med ponniridning, det var faktisk så stas at hun ved dagens slutt var oppe i et tosifret antall rideturer.

Etter hvert fant vi igjen resten av reisefølget. Da hadde de tre stått og ventet i nesten en times kø for å ta en tur i denne beryktede juvelen. Så ble det endelig deres tur.

«Skal han skytes opp i den der??» sa jeg og kikket nølende på den knallrøde berg-og-dal-banen, mens jeg tenkte på sjuåringen. Like etter ble han, storebror og mamma skutt av gårde i 86 km/t.

De kom ut igjen jublende og smilende, alle tre. Det viste seg at mamma var den svetteste av de tre, like før avgang. For min del var det å se heisaturen på avstand nok til å få svetten til å piple fram. Jeg egner meg nok best til rolige ponniturer. Mon tro om veslefrøkna synes det er like gøy om tre-fire år...

LES OGSÅ: Flere God Dag-spalter finner du samlet her på denne siden

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00