Det faktum at riksmedia blåser en lang marsj i fritidssysselen til disse ansamlingene av lubne menn, gir nemlig spillerom for en av de beste sjangrene: røverhistorien.

Og det er, for de uinnvidde, en historie som gjerne tar utgangspunkt i en faktisk hendelse. Men når du hører den, har den blitt tillagt så mange elementer, at ingen som var der når det egentlig skjedde, vil koble at det er samme episode.

Dette medfører at det i breddefotballen, antakeligvis har blitt scoret noen vakre mål som aldri har blitt scoret. Susende taklinger er det mange av, men sannsynligvis er de enda hardere noen år etterpå.

Så hva med han som påsto at han hadde scoret fra midtbanen på ei bane i Rena leir? Tverrligger inn. Faktisk gjentok han prestasjonen på Sveum samme sesong. Eller han som påsto han limte inn haugevis med Beckham-frispark, ennå han stort sett sto i mål?

Eller han som påsto at laget han spilte på, selv med kun åtte mann på banen, trilla rundt med serietoeren på ei elveslette oppe i Gudbrandsdalen? Etterpå var den eneste jenta som bodde i bygda, så sjarmert at hun ba om autografer.

For hvem kan ettergå sannhetsgehalten i disse historiene? Ingen.

Derfor blir de stående som monumenter i spillernes karrierer. Så får vi leve med historiene, og vite at alternativet er verre: at noen faktisk filmet kampene.

Grøss.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.