Den første septemberhelgen er unnagjort. I dag er det den første arbeidsdagen i september for de fleste av oss. Kalenderens første høstmåned etter en sommer så varm at skisesongen på Galdhøpiggen var over allerede i slutten av juli. Men vi skal se at det finnes råd.

Høsten er også boktid. For noen år siden nesten høytid for oss som hadde mange hyggestunder under leselampa med Kjell Aukrusts mange sprell og påfunn. Ikke minst Flåklypa Tidende, der sportsjournalist Melvind Snerken til stadighet bidro med nye og fantasifulle idrettsgrener. Som for eksempel innendørs sleggekast.

Ha, ha, ha, lo vi på 1970-tallet. Og gjettet på hva som ble neste urealistiske påfunn. Fotballhall? Ha, ha ha. Skøytehall? Ha, Ha ha. Langrennshall? Ha, ha, ha. Innendørs slalåmbakke? Ha, ha, ha. En orienteringshall? Ha, ha, ha. En fallskjermhopphall? Ha, ha, ha.

Så har det gått noen år. I år ble det arrangert skøyte-VM – utendørs. Det var stor tvil om hvordan dette skulle gå. Det spilles fotball i Valhall og andre haller. Det kastes slegge i friidrettshallene. Japan var de første som fikk innendørs slalåmbakke. Nå er det visstnok kommet flere. I forrige uke kom nyheten om at det på Lørenskog er i gang bygging av landets første langrennshall.

Den skal koste 3,5 milliarder kroner. Anlegget blir på hele 400.000 kvadratmeter, og skal gi en langrennsløype på to kilometer. Temperaturen blir stabil på to minusgrader året rundt. Antakelig ikke noe plussprosjekt på verdens miljøregnskap.

Så får vi stryke enda et «utenkelig» anlegg fra lista vår. Og kanskje vi snart også får en orienteringshall. Eller en fallskjermhopphall? Ha, ha, ha.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00