Hun sto bak disken og var svært vennlig innstilt. Øynene hennes var litt store, og lyste av undring. Foran disken sto en mann. Det vil si meg. Som var ute for å handle nytt sengetøy. Det var bare 50 centimeter med disk mellom de to. Men egentlig sto de på hver sin side av Grand Canyon. – Har du noe som er mørkt og litt art deco? Hun smilte. Skakket på hodet og så overbærende på skapningen med skinnjakke.

– Mener du noe som er litt dekorativt..? – Nei. Eller jo. Men art deco, liksom. I stilen. Hun fortsatte å smile. Og jeg kunne se at nå var hun i kjelleren og hentet fram det hun hadde lært på kurs om kundebehandling. Dette var en av de rarere hun hadde vært borti. – Vi har noen fine, mørke sett her. De er i egyptisk bomull (eller hva det var) og er kjempefine. Jeg kikket på prisen og tenkte at for en ikke helt ubetydelig del av månedslønna mi burde faraoen selv møtt opp på døra og levert de egyptiske sengesettene.

– Jeg kikker litt, smilte jeg og tasset rundt hyllene. Ekstra lengde, ekstra bredde, sateng, bomull, ekstra fin ull og noe fra Egypt. Også jeg som bare ville ha noe ålreit å sove i. Det som verre var, var at kniven lå over min strupe. For i besluttsomhetens tegn hadde jeg samme dag kjørt flere utvaskede sett sengetøy på gjenvinninga. Og jeg var ikke motivert for sovepose. Så det ble å henge rundt hyllene til jeg kunne vende hjem med noe i posen.

Det løste seg til slutt. Takk til den meget overbærende kvinnen i sengetøyogdenslagsbutikken som skjønte at hun sto der med en fisk som hadde svømt seg alvorlig fast på land. Jeg fikk til og med rabatt og har sikkert skrevet under på at det er greit at det kommer tekstmeldinger med tilbud om kongeblått sengetøy i sateng framover.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.