Ved starten av en ny uke kan en i stor grad se for seg hva som bli tema for kommende ukes lokale debatt. Jernbane er alltid et godt tips i den sammenhengen. Det slo også til. Men det var kanskje ikke så mange som kunne se for seg at forhistoriske fenomener som mumier og dinosaurer skulle bli en del av forrige ukes debatt om framtidige jernbanespor og byutvikling i Hamar.

En mumie er ifølge leksikonet et lik som på grunn av naturlig eller kunstig bevaring har unngått forråtnelse, slik at hud, hår, muskulatur og annet vev er bevart. Naturlige mumier er lik som tilfeldigvis har havnet i et bevarende miljø kort etter dødsøyeblikket, og dermed unngått forråtnelse. Eksempler på slike miljøer er isbreer eller andre steder med permafrost, samt kjølige og syreholdige innsjøer og myrer. Slike mumier kan være flere tusen år gamle.

Pensjonistpartiet i Hamar sa ikke direkte at Arbeiderpartiets seniorforum, den såkalte «Kulvertgjengen» og andre vesttilhengere er mumier. Men de tre nevnte gruppene ble nevnt i samme setning som «Det er bare mumier som ikke skifter mening». Seniorgruppe-leder Jan Larsen kalte det «en pussig karakteristikk», og mente det var en ny avsporing. Slikt noe hører jo med til sjargongen når en snakker om tog.

Samtidig fikk SV-leder Audun Lysbakken sitt pass påskrevet av Stange Venstres Endre Krogsrud for kritikken mot at NSB skal bli til Vy. «Ut med dinosaurene», oppfordret Krogsrud. Dinosaurene oppsto for 250 millioner år siden, og ble utryddet for 66 millioner år siden. Og deres bane, for fortsatt å holde assosiasjonene til jernbanedebatten levende, var at de ble knust av meteorittnedslag.

Så når Krogsrud nå skal i gang med å kaste ut dinosaurene, kommer han trolig i klasse med partiet Rødt i Hamar. De uttalte seg om aktuelle boligfelt i byen, og ble fra BBL beskyldt for å være litt for sent ute for å rekke toget. Eller var det buss for tog? Ja, den jernbanedebatten lever, i stadig nye former.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.