Ved starten av en ny uke kan en i stor grad se for seg hva som bli tema for kommende ukes lokale debatt. Jernbane er alltid et godt tips i den sammenhengen. Det slo også til. Men det var kanskje ikke så mange som kunne se for seg at forhistoriske fenomener som mumier og dinosaurer skulle bli en del av forrige ukes debatt om framtidige jernbanespor og byutvikling i Hamar.

En mumie er ifølge leksikonet et lik som på grunn av naturlig eller kunstig bevaring har unngått forråtnelse, slik at hud, hår, muskulatur og annet vev er bevart. Naturlige mumier er lik som tilfeldigvis har havnet i et bevarende miljø kort etter dødsøyeblikket, og dermed unngått forråtnelse. Eksempler på slike miljøer er isbreer eller andre steder med permafrost, samt kjølige og syreholdige innsjøer og myrer. Slike mumier kan være flere tusen år gamle.

Pensjonistpartiet i Hamar sa ikke direkte at Arbeiderpartiets seniorforum, den såkalte «Kulvertgjengen» og andre vesttilhengere er mumier. Men de tre nevnte gruppene ble nevnt i samme setning som «Det er bare mumier som ikke skifter mening». Seniorgruppe-leder Jan Larsen kalte det «en pussig karakteristikk», og mente det var en ny avsporing. Slikt noe hører jo med til sjargongen når en snakker om tog.

Samtidig fikk SV-leder Audun Lysbakken sitt pass påskrevet av Stange Venstres Endre Krogsrud for kritikken mot at NSB skal bli til Vy. «Ut med dinosaurene», oppfordret Krogsrud. Dinosaurene oppsto for 250 millioner år siden, og ble utryddet for 66 millioner år siden. Og deres bane, for fortsatt å holde assosiasjonene til jernbanedebatten levende, var at de ble knust av meteorittnedslag.

Så når Krogsrud nå skal i gang med å kaste ut dinosaurene, kommer han trolig i klasse med partiet Rødt i Hamar. De uttalte seg om aktuelle boligfelt i byen, og ble fra BBL beskyldt for å være litt for sent ute for å rekke toget. Eller var det buss for tog? Ja, den jernbanedebatten lever, i stadig nye former.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00