Den dagen renta gikk opp, kjøpte vi hus. En søt enebolig med diger terrasse, kjøkkenhage, epletrær og garasje, beliggende i Hamars nest korteste gate. Ren idyll, med andre ord. Tomta er solrik, i alle fall så lenge det er sol, og uansett værforhold er framtidsutsiktene lyse.

Budrunden gikk smidig. Hvorfor kan vi ikke annet enn å spekulere i, noe storfamilien til stadighet gjør. Én av teoriene våre er at de andre potensielle kjøperne lyttet til radio: Huset ble solgt i samme øyeblikk som sentralbanksjefen skrudde opp renta og spådde en videre økning i 2019. Vi kniper øynene sammen.

Renter er nå én ting, flytteprosessen en ganske annen. 30 digre pappesker er pakket, lempet ut fra dagens leilighet og plassert til mellomlagring hjemme hos mor og far. Jeg lurer allerede på hva som er oppi dem, for min tilmålte del av firemannsboligen er fortsatt stappende full: På hemsen ligger noen nedarvede kokebøker og slenger oppi et fotbad. Mellom ringpermene på gjesterommet har et massasjeapparat på mystisk vis fått fast plass. Under TV-en står tre DVD-spillere, og samlingen av potteskjulere er mildt sagt imponerende. Her er et virvar av norgesglass med og uten syltetøy, årgangsflasker med lett syrnet rødvin, for ikke å glemme det elektriske varmeteppet, som har fått hedersplassen i aviskurven. Ved en kjapp gjennomgang av en skuff på kontoret fant jeg igjen tolv limstifter og åtte ruller dobbeltsidig tape. Det er ikke rart behovet for hus begynte å bli prekært ..!

Medlidenheten fra slekt og venner med boliglån på 80-tallet er ikke den helt store når vi bringer renteøkningen på banen. De har svettet og betalt sine 16–17 prosent. Vi vil ikke dit igjen, men om det skulle knipe økonomisk, er løsningen åpenbar: Velkommen til tidenes garasjesalg.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.