Landskapet som farer forbi utenfor togvinduet, med kornåkre og sjarmerende småbyer, mens sola går ned og mørket siger på. Det var egentlig en slik togtur du håper bare vil vare og vare, og aldri ta slutt.

Vel, ikke alle hadde det slik, skulle det vise seg. Idyllen ble brått brutt av en energisk stemme på høyttaleren som proklamerte at dette toget kom til å komme fram til endestasjonen hele 25 minutter før tida!

Budskapet ble framført med en triumf og en entusiasme man sjelden hører. 25 minutter før tida på travle tyske skinner er ikke hverdagskost, og vi mer enn ante at dette kom til å bli tema på lokomotivførernes sommeravslutning, og at Günther, Lothar og Stephan nok alle kom til å bli mektig imponert.

Lokomotivføreren var igjen å høre på høyttaleren. Vi nærmet oss nest siste stopp, og den som skulle av her, gjorde lurt i å gjøre seg klar nærmest til å hoppe av i fart. Toget skulle kun gjøre et raskt stopp på to minutter. Ingen skulle få ødelegge kvelden for denne entusiastiske lokomotivføreren. Dermed var Berlin Spandau tilbakelagt, og toget cruiset inn de siste kilometerne uten et eneste rødt lys og sto godt parkert på Berlin Hauptbahnhof 26 minutter før ruta.

Lokomotivføreren takket for turen, og unnlot ikke å gjøre oppmerksom på denne rekordtiden som hadde latt seg gjøre på akkurat hans tog, akkurat denne kvelden, trass i alle byggearbeider og annet herk som gjør livet surt for lokomotivførere.

Noen ganger er livet artig å leve, og det hjelper alltid med en god dose entusiasme.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.