I disse dager skal folk kle seg ut etter alle kunstens regler. Halloween er visstnok det store nå om dagen. Med masker og sminke og full pakke skal både store og små kle seg opp de kommende dagene. For de små for å få godteri ved dørene, mens de store kler seg ut for å dra på byen. Som om ikke sprudlevannet gjør dem skumle nok fra før.

Personlig er jeg ikke noen stor tilhenger av halloween. Skal jeg ut i byen for å ha det hyggelig, foretrekker jeg å gjøre det innenfor min egen komfortsone. Ikke utkledd som et eller annet utenomjordisk vesen. Men hvert år er det mye støy for å få vekk «halloween-hysteriet». Det er for amerikansk, og det ene og det andre. Den skal ikke jeg slenge meg på. Liker man å gå rundt som Mikke Mus, skal ikke jeg blande meg inn i det. Det kan jo til og med grense til å være festlig å se på.

Derimot har jeg et forslag som kan gjøre alle til lags. Flytt hele utkledningsperioden et par måneder senere. Da er det nemlig tid for å gå julebukk, noe jeg føler har blitt en helt glemt tradisjon. En venn spurte meg her en dag om jeg ikke skulle ha kostyme for å gå på halloween-fest, hvorpå jeg svarte tørt: «nei, jeg venter til julebukk-sesongen». Jeg ble møtt av latter, og med et spørsmål om jeg var 90 år. I god tro trodde jeg kanskje det fortsatt var en tradisjon å gå julebukk. Jeg husker hvert fall å ha gjort det selv i min barndom.

Men ved å droppe halloween, og heller gå julebukk, får alle fortsatt kledd seg ut og det blir hakket mindre amerikansk. Legger du på sangstemma mi når du går julebukk, blir det nok minst like skremmende som en skummel halloween-maske også. Så mens de fleste er ute og feirer halloween, skal jeg sitte hjemme å øve inn julesanger og lage julebukk kostyme.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.