Noen av dem er dine beste venner. Noen av dem er din nærmeste familie, gode kollegaer, men de fleste er ikke så veldig nære. Her finner du søskenbarn du ikke har snakket med på 10 år og ansikter du ikke har sett siden dere gikk ut av videregående. Mennesker du gikk i parallellklassen med på barneskolen. Det finnes også mennesker der som du strengt tatt ikke aner hvem er, men som spurte pent om å delta på festen. Shit au, tenkte du og inviterte dem inn. Det er jo stas å ha mange venner.

Det som i tillegg er spesielt på denne festen, er at folk oppfører seg annerledes enn de gjør på andre fester.

Sånn helt plutselig vil du skrike ut et budskap så alle hører det. Du kan for eksempel rope: «Huff. Fikk påsken avbrutt av et sykehusbesøk».

Da vil veldig mange komme bort til deg å si slike ting som: «Å, guri. Hva har skjedd???», «Går alt bra med deg?» og «You go, girl».

Du svarer ikke på kommentarene.

Litt senere på festen kan du rope ut: «Det var en herlig joggetur jeg hadde i Furuberget i dag tidlig! Ny pers! Etterpå bakte jeg boller».

Noen av de andre deltakerne (som for øvrig alle er utstyrt med navneskilt), vil da rope tilbake ting som: «Herlig!», «You go, girl» eller «Åhhh, du altså».

Enda flere, kanskje 30 til 100 vil gå forbi deg og vise tommelen opp for deg.

Men de fleste synes det er tåpelig, men sier ikke ifra.

For hvem vil være en festbrems på Facebook?

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.