Likevel måtte en småbekymret Herr Glom ut på vegen.

Puter og pledd er standardinnredning i Herr Gloms forgylte doning. Nå ble også bobledressen med ut på tur. Herr Glom stappet nordpol-utrustningen inn i bagasjerommet. Om han skulle kjøre av vegen, skulle han da i alle fall ha varme klær.

Bobledressen er nå blitt del av bilens faste inventar. «Også er det sikkert smart å ha en kanne med vann i bilen», lanserte Herr Glom over aftensmaten en kveld. «Skal du ha på frostvæske, da?» undret hans kone. Herr Glom visste råd: «Jeg kan helle på litt sprit», sa han. «Er bilen så bulka at jeg ikke kan kjøre den, spiller det vel ikke så stor rolle» ... Så der skal han altså stå, i det bergingsbilen kommer, og helle i seg utvanna sprit fra en femliterskanne. Det kan hende utforkjøring får unødvendig mye etterspill.

Herr Glom er opptatt av sikkerhetstiltak. Da jeg kom hjem til jul, fant jeg for eksempel et slepetau på nattbordet mitt. Det skulle jeg visstnok klatre ut vinduet med i tilfelle brann. Bobledressen fikk ham igjen til å sende meg en tanke. «Mens jeg kjører rundt med bobledress, reiser du rundt i nylonstrømper», sa han over aftensmaten for virkelig å illustrere forskjellen mellom den i overkant forsiktige faren og den minimalistisk rebelske rebellen av en datter. For en gangs skyld kunne jeg berolige ham med at også jeg har noe ekstratøy liggende i bilen, i alle fall en bukse. Den ligger i bagasjerommet. Bare synd at bagasjeromsluka har gått i vranglås.

Nei, skulle jeg kjøre av vegen, er vel det enkleste å ringe Pappa Glom. Han har både slepetau og varmedress.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00