Jeg er ikke lettlurt. Trur jeg. Jeg tar et ørlite forbehold, for man veit jo aldri. De færreste av oss vil glatt innrømme at vi er blåøyde, naive og godtroende. Likevel hagler det inn med überhøflige e-poster, obskure venneforespørsler og tilsynelatende dagligdagse henvendelser – gjerne med lovnader om premier eller arv.

Det er penger å hente i svindelbransjen. For til tross for underlig, google-oversatt norsk, er det stadig en gjeng blant oss som biter på mer eller mindre finurlige, digitale svindelforsøk. Mens vi andre puster lettet ut og rister overbærende på hodet, mens vi bedrevitende hevder at det der, det måtte de vel skjønne at var tull og fake?

Det gir en god følelse å gjennomskue skurken og samtidig dele litt medfølelse med dem som har gått på limpinnen. Men når sant skal sies, er noen av bedragerne definitivt mer troverdige enn andre.

Og av og til hender det nesten at jeg synes litt synd på bedragerne. Som på han som sto bak brevet «Bekrefter hvis du mottok min forrige e-post angående at du har samme etternavn med min sent klient, forlater navnet ditt og i hans siste testamente av summen av (9,5 M USD.) Vennligst send meg en e-post for mer informasjon. Barrister Edward Tang».

For ordens skyld; det er min utheving. Men jeg skal altså arve 9,5 millioner amerikanske dollar fordi hans avdøde klient har samme navn som meg. Tenk det! Ekornholmen, der, altså! Hvem skulle trodd det? Hva er oddsen?

Stakkars Edward Tang kunne selvfølgelig ikke vite at det bare er 12 av oss i hele verden.

Og sannsynligheten for at det finnes en milliardær ved navn Ekornholmen er fortsatt sørgelig liten.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.