Han er ikke vanligvis den første som våkner av oss to, men nå står han nærmest på spranget ut av dyna. Det er 2. januar 2017, mandag, og den første arbeidsdagen i det splitter nye året. Det er den første dagen på to uker at vi har bruk for ei klokke til å styre dagens gjøremål.

Nei da, tru’kke det, svarer jeg groggy, og myser ut gjennom gardinene. Det slår meg at det jammen er blitt synlig lysere om morgenen allerede, etter at sola «snudde» for snaue to uker siden. Jeg strekker meg mot nattbordet etter den gamle ipoden, som fungerer som vekkerklokke her i huset. Men altså, fungerer og fungerer, fru Blom.

08.38!

Mannen spretter ut på gulvet og står som ved et «pling», à la Askepotts tre magiske nøtter, påkledd i olabukse og t-skjorte. Jeg befinner meg gusten, men lattermild foran speilet på badet før noen av oss rekker å si noe mer. Kjempefin, harmonisk start på det nye året!

Du lurer på hvordan det går an å overhøre tre ulike alarmer fra ipoden? Den ringte nemlig ikke bare 06.30, men også 06.35 og 06.39, uten at noen av oss reagerte på verken «klokkespill», «klimpring» eller den lyden som faktisk heter «alarm» og er relativt ubehagelig inntrengende. Og volumet var på. Men forsovelsen var et grelt faktum.

For mange netter med Netflix, juleøl og potetgull har satt legemet i grundig dvalemodus. B-mennesket har fått regjere, i kombinasjon med marsipan, late dager og rødvinsgløgg. Døgnrytmen var ikke justert for hverdager, men nå skal jeg love deg at min mentale kalender brått er blitt kalibrert for 2017.

Og herfra går det oppover!

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.