Jeg har aldri hatt ansvar for en hage.

Er riktignok vokst opp med en stor plen og masse buskevekster, men bortsett fra å klippe gresset og banke ned 20–30 staur for at skigarden skal være sånn passe rett, er det andre som har sørget for å holde ugresset i ørene og påse at blomstene ikke stryker med.

Etter nesten 16 år i leilighet, står jeg der.

Jeg har alltid tenkt at dette med «grønne fingre» er oppskrytt.

Bare blomstene får jord og litt vann, går det av seg selv. Har man bensin på klipperen får jeg sikkert nabolagets grønneste plen.

Huseieren, liksom, som tar dette på hæl’n.

For det første er jeg svært utålmodig.

Kombinasjonen utålmodig og udugelig skulle vise seg ikke å være spesielt god.

Ikke visste jeg at gjødsel rett og slett er nådeløst dersom man ikke bruker det med måte. At det faktisk er stor forskjell på jord man skal bruke i potter, i bed og for å så plen, kom også som en aldri så liten overraskelse på meg.

Jeg hadde svidd av litt for mange kroner på feil jord. Men det var for sent.

Plenen hadde fått krukkejord. Denne var visst unødvendig dyr, fikk jeg vite, men det går nok bra. Sånn i ettertid er jeg enig i at den så litt rar ut også.

For et kaos: Blomsterjord, kugjødselkompost, så- og kaktusjord, plantejord og da denne krukkejorda. Jeg måtte begynne å lese meg opp.

«Styr unna «sphagnum». Fordi?

Fordi dette er torv. Det vil vi ikke ha. Du vil ha god jord som er fri for torv, må vite.

Jeg føler jeg har lært litt om jord.

Ugresset, da? Er det mulig?! Eddik, sier folk, det funker. Skal jeg da låne en brannbil og fylle den med denne illeluktende væsken?

Løsningen kan selvsagt være å legge asfalt i hagen. Kanskje jeg heller skal stikke innom Hageland.

LES OGSÅ: Vil du lese flere God Dag-spalter? Her finner du alle skråblikkene vi har lagt ut de siste månedene

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.