Det er selvfølgelig ikke opp til meg å bestemme hvor mye eller med hva slags odør du marinerer deg i bak husets fire vegger. Gå gjerne bananas med både eau de cologne og eau de vie. Men hvis mange av oss skal møtes på ett sted, kanskje veldig mange, ute i offentligheten, da veit jeg det er flere som hadde satt pris på en internasjonal standard for mengde lukt per person.

En hyggelig middag på byen, sier du? Tenk å kunne kjenne appetittvekkende lukt av stekt kjøtt og godt tilbehør – ikke bare oliventre og amber fra bordkavaleren, med toppnote av kanel og rose.

Jo, det finnes verre ting enn å lukte godt og mye. Å lukte vondt, for eksempel. Ikke greit det heller, når det gjelder sosial omgang. Ikke sjelden lukter det både dette og hint av folk som dumper ned i setet ved siden av deg på toget, og mye er atskillig verre enn nelliker og sedertre. Men til og med i et offentlig toalettavlukke der noen akkurat har kommet ut fra, kan det være en prøvelse å gå inn – fordi blandinga av solsikke, lavendel og sjasmin blir i meste laget på én enkelt kvadratmeter.

Jeg er sikker på jeg har en håndfull allergikere med meg i at det går ei grense for hva slags sky av liljer, sitrongress og musk som skal omhylle deg bare fordi du er plassert ved siden av noen i en kinosal. Eller i et fly. Eller står trøkt sammen på en konsert.

For ikke å snakke om når man ligger i kjølvannet av noen i svømmehallen. Og jeg er faktisk stor tilhenger av både Armani, Dior, Ford og Boss, men det kan vel ikke være noen brannfakkel å foreslå at man utsetter parfymeringa til etter man har dusja?

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.