I måneder har vi sett fram mot 17. mai og Nasjonaldagen og gledet oss stort til endelig å få gå i tog. Seks og seks i bredden og korps foran og alle kledd i sin fineste festskrud. Og flaggene skulle vaie og alle skulle rope, og på sidelinja løp presse og media fra hele verden om kapp for å sikre seg et glimt av det enestående. For maken har aldri skjedd.

Men akk: Så skjer det altså heller ikke denne gang. I forgårs forsvant siste rest av håp, i dag ligger Mjøsa åpen og kjølig til ingen nytte. Det blir ingen mjøsis på denne siden av nyttår. Drømmen om endelig å kunne gå i 17. mai-tog på mjøsisen fra Hamar til Helgøya og tilbake, vil forbli en drøm. Dessverre. Å gå i tog på vårtørr asfalt i sentrum vil aldri kunne bli det samme.

De lyseste drømmer ble bare et vått mareritt da festen falt i fisk. Akkurat som vinter’n falt i grus omtrent på samme tiden. Nedtur!

Men noe må en jo kunne unne seg om de villeste drømmer går i knas. og dagen i dag er dagen for utviklingen av nye, frodige drømmer. For eksempel denne: Tidlig på morgenkvisten i morgen, kan du sende den årlige meldingen på telefon til nære venner og kjente: «Smekken din er åpen!» Reaksjonen vil garantert være halsbrekkende morsom, selv om mottakeren fikk den i fjor også. Og året før. Det har han sikkert glemt.

Selvfølgelig er det bare tull, men det skjønner ikke mottakeren, ikke før noen forteller ham at det er 1. april – årets store festdag for alle tøysekopper. Først da går det opp for ham at han er blitt lurt trill rundt. Men da er det for sent, han har gått hjem for å sjekke om det er sant …

Slikt kan i det minste være en måte å fortrenge sorgen over at drømmen om 17. mai-toget på mjøsisen brast.

Ha en drømmende helg.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.