Som Tom Cruise i Top Gun skal jeg fly rundt i et beist av en hissig flymaskin – aller helst en F-14 Tomcat, tidenes tøffeste skapning med vinger.

Nå har jeg derimot passert 30, og begynner så smått å innse at sjansene for å bli tatt opp i Luftforsvaret har blitt nokså små. Trøsten var derfor stor da jeg fikk lov til å lære meg å fly drone på jobben. Noe så tøft! Ikke helt F-14, men heller ikke så langt unna.

Som vanlig ignorerer jeg alle trender, så da droner var på sitt mest populære for noen år siden, snøftet jeg hånlig og avfeide det hele som en døgnflue. Hvor spennende kan det være å filme sitt eget hustak for fjerde gang, liksom?

Men, mens alle andre for lengst har stuet vekk dronene, hopper jeg nå rundt som en 11-åring på amfetamin og er henrykt over å se søppeldunkene mine fra et heftig fugleperspektiv.

Pilotbevis har jeg også fått, siden jeg skal fly drone på jobb.

I går skulle jeg hente en pakke på butikken. «Har du legitimasjon?» spurte den blide damen. Jeg vippet som vanlig opp lommeboka, og der stakk det søren meg opp et blått kort. «Pilotbevis».

Tiden sto plutselig stille: Der og da var jeg Maverick, og dama bak disken var hun instruktøren jeg ikke husker navnet på. Jeg pleide nemlig å spole over alle de klissete Top Gun-scenene. Der og da var jeg på toppen av næringskjeden – en mektig ørn.

«Legitimasjon!», avbrøt damen skarpt – og rev meg ut av drømmeverden og ned på landjorda igjen. Mitt patetiske forsøk på å være en 80-talls actionhelt endte i et inferno av flammer.

Crash and burn ...

Nå skal jeg visst ut og ta et heftig dronebilde av en forlatt parkeringsplass i Vang. Snakk om å oppfylle den store guttedrømmen …

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.