Nei, dette er ikke et klipp fra en frittgående dagdrøm unnfanget i et øyeblikk av tankeflukt under en ferie på en tørrlagt hytte langt innpå fjellet en stormfull vinterdag der det var lite annet å gjøre enn å dyrke kjedsommeligheten og den frie fantasien. Det er faktisk et streif av virkelighet i «drømmen».

Vi må over kjølen til nabolandet Sverige der et statistbyrå går åpent og frilynt ut og søker frivillige mellom 25 og 70 år som kan tenke seg å hyle innpå øl en hel dag og få 4.000 kroner i «belønning». Minus skatt. Bakgrunnsteppet er forberedelsene til produksjonen av en reklamefilm for et ølmerke og allerede før nyheten fløt over til Norge, hadde mer enn 2.000 personer sagt seg interessert i jobben.

Det skal straks og med en gang opplyses at jobben kan innebære ubehag så som ustø gange, kvalme, oppblåst mage, dårlig gangsyn, pinlig oppførsel og trang til hyppig frekventering av tilgjengelig toalett, men det sier reklamen ingenting om.

Skulle ikke jobben friste likevel, kan vi opplyse at samme firma også søker statister som kan spille rollen som katte eller anonym festdeltaker, eller mor med barn. Eller kanskje nedfrosset skilpadde eller nyfødt meitemark. Eller verdenskjent amerikaner med pussig frisyre og samme fornavn som en kjent tegneseriefigur. Mulighetene er mange og aldersgrensen er fleksibel i flere av rollene.

Det flasker seg som regel for dem som er åpne for slikt.

Ha en statistisk helg.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.