Jeg har en drøm. En gang i livet skal jeg oppfylle den.

Jeg har lyst til å skaffe meg en skikkelig fin, gammel veteranbil. Den skal være rød, eller svart. Om den har seks, åtte eller tolv sylindre er ikke så farlig.

Den trenger ikke nødvendligvis være så fin når den blir min. Jeg liker å ha noe å pusle med. Å polere, stelle med, reparere en sånn bil kan bli tidenes gjør-det-selv-prosjekt.

Så, når bilen er klar og tanket opp, skal jeg legge ut på langtur. Cruise opp og ned langs Norges kyst. Ta turen gjennom fjordlandskapene i vest. Atlanterhavsveien. Lofoten og Vesterålen i nord. Kanskje til og med helt opp til Nordkapp, og videre mot Grense Jakobselv.

På turen skal jeg legge fra meg alt som heter kjas, mas og tidspress. Klokka kan bli igjen hjemme. Jeg kjører dit jeg vil, stopper når jeg vil. Tar med meg telt og slår det opp på de merkeligste plasser.

Nå lever jeg hverdagslivet. Jeg kjører rundt i en sliten, men trofast europeisk Ford med årgang 2004. Den er blå. Spesielt fin er den ikke. Nå har den fått hikke, og motoren går i rykk og napp. Det hveser litt småsint av den hver gang jeg lister meg ut på motorvegen. Hastigheter over 60 kilometer i timen er den ikke spesielt glad i.

Om drømmen min noengang blir oppfylt, får vi se på. Vi lever i en tid der alle oppfordes til å være drømmere, skape noe, tørre å satse. Det er bare å innse det, skal dette bli noe av må jeg brette opp ermene og komme i gang.

En ting er sikkert: blir det Norgesturné på meg i bil, da kan den ripete Forden få stå igjen hjemme. Men den har nok blitt til spiker for lengst innen da.

LES OGSÅ: Flere God Dag-spalter til humring og ettertanke finner du her

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.