«Vil du selge konsertbilletter på lørdag?»

Før jeg visste ordet av det sto jeg i døra og hadde ansvar for at alle betalte.

Jeg merket fort at min introverte stil ikke var en fordel: Gjestene strømmet på, og fortsatte inn i lokalet uten å ofre meg så mye som et blikk.

«Unnskyld? Eh, altså, dere må betale …! Hallo?»

Klønete og nervøs hastet jeg etter publikummerne for å gjøre dem oppmerksomme på at de nettopp hadde klart å snike seg forbi dørvakta. Alle hadde 500-lapper, men jeg manglet vekslepenger. Stress!

Plutselig dukket det opp et kjent fjes. Endelig noen jeg vet hvem er!

«Skal du på konsert? Det koster …» – personen avbrøt meg:

«Jeg skal bare kikke litt», sa han – og dundret inn i lokalet.

«Jeg … Men … Det er jo nettopp det som er poenget; folk betaler for å kikke …!»

Jeg rakk ikke å reagere før det dukket opp en diger gjeng på fire personer. Plutselig så jeg at kassa med flere tusen kroner lå ubeskyttet på et bord bak meg, og rundt bordet satt det en haug med øldrikkende folk.

«Kan dere passe på pengene?», spurte jeg et par forfjamsede damer som ikke turte annet enn å si ja.

Etter en times tid hadde alle kommet, og jeg kunne omsider slappe av. Jeg følte meg nesten litt tøff der jeg sto med armene i kors og passet på. Med mine 174,6 cm og 69 kg må jeg har vært en rimelig truende figur. Jeg følte meg som Bruce Willis.

Med stigende selvtillit prøvde jeg å fleipe med ei dame om at det ikke var lov å ta med øl inn.

«Er du helt dust?! Det er en ØLbar!», snøftet hun – og brøytet seg forbi. Jeg rakk aldri å forklare den høyst mislykkede spøken.

Ja ja, jeg fikk i hvert fall folk INN. Men neste gang du blir kastet ut fra et utested, så er det neppe jeg som kaster …

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.