Jeg bryr meg ikke om langrenn. Det finnes ikke ord for hvor uinteressant jeg synes det er å se snørrete mennesker i skidress stupe over mållinjer. Men det er klart, da dopingsaken til Johaug sprakk, var det umulig til og med for meg å unngå å få det med.

Omtrent samtidig som Johaug tørket sine tårer, kom nyhetene fra Sverige om at Bob Dylan skulle få Nobels litteraturpris. En ganske mye mer interessant nyhet for meg. Og også et ganske interessant bilde på kontrasten mellom idretten og rocken.

For heng med meg på følgende: hvor mange av rockens legendariske plater er laget av mennesker som ikke har inntatt noe form for - la oss kalle det kunstig stimuli? Tenk om det hadde vært dopingkontroll da Rolling Stones spilte inn Exile on main street i det luksusslottet nede på den franske rivieraen. Da skal jeg love deg at det ikke hadde blitt plate. For det er ingen av dem som husker at de var der. Men låter gjør det. Og Bob Dylan. Da han og Johnny Cash skranglet rundt i Nashville på slutten av 1960-tallet. Der gikk det nok med både rocke-Paracet og eventyrblandet tobakk.

Rockens helter og idrettens helter hylles på arenaer verden over. I det ene øyeblikket reiser hordene hendene mot himmelen for å hylle skranglete, gamle menn med syltynne bein som har inntatt helt ubegripelige mengder dop. I det andre øyeblikket hyttes nevene mot en idrettsutøver som har klint en krem rundt kjeften.

Helter og banditter, dopere eller ei. Det som er den største synd i en verden passerer glatt under kunstnerisk livsførsel i den andre. Det blir til og med nobelpriser av det.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.