Dystre stemmer vil ha det til at verden går en ublid framtid i møte. I min trygge oppvekst var det utenkelig å bla opp i en avis og lese om alt man må ha tilgjengelig i huset dersom det skulle bryte ut en uventet unntakstilstand, men nå har vi altså kommet dit.

Jeg tar ingen sjanser, og har derfor begynt å fylle opp hele huset med alt jeg trenger for å overleve helt på egen hånd i minimum tolv måneder. Det koster en del penger – ingen tvil om det – men den dagen jeg faktisk får bruk for alt sammen, da stilner nok den hånlige latteren fra alle dere andre der ute i kulda.

Foreløpig består dommedagslageret mitt i stor grad av hermetikk. 250 bokser svensk ertesuppe og drøyt 100 bokser Snurring. Hva kaller man forresten fjærkre på hermetikkboks? – Hermegås! Hø hø … Men jeg skal ikke spøke for mye – dette er blodig alvor.

I tillegg til mat har jeg hamstret 57 lyspærer, 20 par nye ullsokker, en hel pall med pulverkaffe, 36 barberblader, 180 batterier i ulike størrelser, fem lommelykter, tre gassmasker, 50 kubikk bjørkeved, 124 doruller, 17 lightere, to geigertellere, 1.500 liter diesel og et dusin bokser vaniljeis. Jeg har lommekniv, plaster og krølltang som kan brukes til enkle kirurgiske inngrep.

I tillegg har jeg selvsagt masse lesestoff, brettspill og en lommeradio fra OL ’94. Klær har jeg mye av fra før, men skapet er nå utvidet med finlandshette og ekstra grovt ekspedisjonsundertøy som skal takle temperaturer ned til minus åtteogfemti. Jeg har også solkrem med faktor 180, i tilfelle atomangrep eller en ordentlig lei hetebølge. I den forbindelse har jeg også kjøpt ei kraftig bordvifte og ei god skjorte i lett, pustende stoff.

Nå kan Armageddon bare komme. Jeg er klar!

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.