Skituren fra Gåsbu startet bra, men på veg ned bakken fra Kollmyrkampen skjedde katastrofen: Midt i sporet forsvant nemlig trikkeskinnene rett inn i et stort, gult hull. Myra hadde ikke rukket å fryse, så nå var jeg på full fart ned i Nordishavet. Krise!

«SCHLOOF!!», sa det, også lå jeg rett ut på magen og sprellet i iskaldt vann. Skiene hadde gravd seg ned i søla, med det resultat at jeg stupte fram og landet på schnørra med skituppene oppe ved ørene.

Det gikk ikke mange sekunder før panikken meldte seg. Jeg måtte plutselig forholde meg til at jeg var søkkvåt – i 25 minusgrader og med stiv kuling fra nord. Hanskene frøs til is og ble blytunge i det øyeblikket jeg reiste meg. Den våte buksa begynte også å knake faretruende. Meterlange istapper hang fra bein og armer idet jeg røsket løs staven som hadde boret seg inn i låret. Her gjaldt det å komme seg ned litt brennkvasst – før jeg strøk med!

Jeg hutret meg nedover i mørket da jeg plutselig kjente en intens smerte i venstre bein. Jeg kikket ned og så til min forskrekkelse en ULV som hang fast og gnafset på meg. «Akkurat det jeg trengte nå», tenkte jeg – og ble litt grinete. Med en knekt stav kjempet jeg mot beistet, og som en gedigen isball rullet jeg nedover med ski og staver i alle retninger, mens en flokk på fem ulver prøvde å rive meg i fillebiter.

Temperaturen var nå nærmere 40 minusgrader, og med 15 ulver og en illsint bjørn i hælene begynte det virkelig å bli kritisk.

Ille tilredt ankom jeg til slutt Gåsbu, hvor jeg utførte litt improvisert krigskirurgi og spjelking ved hjelp av en biljekk og en frossen Kvikk Lunsj. Jeg var i live – men bare så vidt.

Moralen er: Vent til det blir skikkelig vinter før du begynner å gå på ski i fuktig terreng. Hør hele den sterke historien min på neste «Skavlan».

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.