Minst en Michelindining i uka, eller en ciabatta fra super’n på Rialtotrappa? Fri sikt hematt fra Mjøsa Camping? Eller businessclass, har kort drar kort, til femstjerners på Manhattan? Hva slags turist er du?

Kulturturist til vedens underverk og (katolske) kirker ? Eremitagen i St. Petersburg er et must, ikke sant? Kamerakamerat med speilrefleksen rundt halsen hele tida, enda du ender med å knipse med phonen? Kan’ke la et sånt dyrt Nikon ligge hjemme. da er jo penga bortkasta!

HER finner du mange God dag!-spalter fra HA.

Eller er du en vandrende selfiestang? Deg self i nedre hjørne, samme hva du  knipser av solnedganger, desserter, konserter? En av dem som liksomstøtter det skjeve tårn i Pisa, eller blogger egne tær mot det asurblå fra solsenga? Fotojournalisturist? Ikke et øyeblikk udokumentert – løv på våt asfalt, dugg på ei flaske? Det du ikke har delt, har du ikke opplevd. eller? Foretrekker du hytta i Østerdalen? Er du en booker? Finkjemmer tripadvisor i månedsvis, før du sikrer deg rom og billetter til hvert punkt på ruta, endatil drosje – i desember? Er du tvert om: en grøsser? En som drar dit du havner, fortrinnsvis utenfor allfarveg i  foraktfulle grøss over masseturisme, du er  jo oppdager, ikke turist? Er campingtur harry eller selve lykka? Løper du ekstatisk bort for å prate, hvis du ser en nordmann utaskjærs? Eller går du forbi og snakker noe fransklignende med kona for ikke å bli ferska, nordmenn er jo så KLEINT? Synes du Granca er fetest, jo fullere (strender), jo bedre? Eller vil du rett og slett pusle hjemme? Dra på nærstasjonen? Gå i hagen?

Uansett hvem eller hvor du er i sommer. Vær turist: Hold sinnet grenseløst. Det er der de egentlige reisene foregår. Resten er utenpå. Lykke på reisa, hilser Turi Turist.

HER kan du lese Turids God dag! om værguding for et par uker siden.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.