Minst en Michelindining i uka, eller en ciabatta fra super’n på Rialtotrappa? Fri sikt hematt fra Mjøsa Camping? Eller businessclass, har kort drar kort, til femstjerners på Manhattan? Hva slags turist er du?

Kulturturist til vedens underverk og (katolske) kirker ? Eremitagen i St. Petersburg er et must, ikke sant? Kamerakamerat med speilrefleksen rundt halsen hele tida, enda du ender med å knipse med phonen? Kan’ke la et sånt dyrt Nikon ligge hjemme. da er jo penga bortkasta!

HER finner du mange God dag!-spalter fra HA.

Eller er du en vandrende selfiestang? Deg self i nedre hjørne, samme hva du  knipser av solnedganger, desserter, konserter? En av dem som liksomstøtter det skjeve tårn i Pisa, eller blogger egne tær mot det asurblå fra solsenga? Fotojournalisturist? Ikke et øyeblikk udokumentert – løv på våt asfalt, dugg på ei flaske? Det du ikke har delt, har du ikke opplevd. eller? Foretrekker du hytta i Østerdalen? Er du en booker? Finkjemmer tripadvisor i månedsvis, før du sikrer deg rom og billetter til hvert punkt på ruta, endatil drosje – i desember? Er du tvert om: en grøsser? En som drar dit du havner, fortrinnsvis utenfor allfarveg i  foraktfulle grøss over masseturisme, du er  jo oppdager, ikke turist? Er campingtur harry eller selve lykka? Løper du ekstatisk bort for å prate, hvis du ser en nordmann utaskjærs? Eller går du forbi og snakker noe fransklignende med kona for ikke å bli ferska, nordmenn er jo så KLEINT? Synes du Granca er fetest, jo fullere (strender), jo bedre? Eller vil du rett og slett pusle hjemme? Dra på nærstasjonen? Gå i hagen?

Uansett hvem eller hvor du er i sommer. Vær turist: Hold sinnet grenseløst. Det er der de egentlige reisene foregår. Resten er utenpå. Lykke på reisa, hilser Turi Turist.

HER kan du lese Turids God dag! om værguding for et par uker siden.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00