Den er akkurat passe stor, med ei plate til skrivebord og et sete, som i likhet med både de tre veggene, taket og gulvet er kledd i innbydende, sennepsgult ullstoff. Boksen er nesten lydtett, men utstyrt med innlagt lyslist til nytte og hygge – samt stikkontakt, hvis man trenger å lade, i mer enn overført betydning.

Kolleger i avisa kaller firkanten for «dialogboksen». Sjøl om jeg vil hevde at det tvert imot er dit du går nettopp når du er lei av dialog. Når du ikke engang hører deg sjøl tenke i det åpne landskapet og trenger en timeout i skilpaddeskallet ditt, da er boksen som en bitte liten ferietur for huet.

Kontorlandskap er jo en studie verdt. Og mange studier er gjort, der flere har konkludert med at det er lurt å gi de ansatte rom. Ulike soner. Det skal være arbeidsplasser, stillerom, samtaleområder og pausemuligheter. Gjerne med forskjellige møbler. Og hos oss har kreative arkitekter og moderne møbeldesignere nylig fått kose seg med fancy løsninger i et område av lokalene som sårt trengte oppgradering. Der er det kommet lave sofaer, stilige småbord, friske, grønne planter og et par motstående, grå sofaer med ekstremt høye rygger, som er døpt «stockholmstoget». Egnet for dempet samtale ansikt til ansikt – og kanskje illusjonen av å reise?

Den sennepsgule «dialogboksen», derimot, den sier flere at de ikke skjønner poenget med. «Jeg tipper det ikke blir lenge før den forsvinner igjen», sa en her i redaksjonen. Da stiller jeg meg i så fall i arverekka og tar den med hjem! Der ville jeg montert den i et hjørne av stua og hevdet enerett.

Jeg kan umulig være den eneste som ser verdien av et stillerom i kjernefamilien?

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.