Det var som å få et hardt slag i mellomgulvet. Synet som møtte meg der ute i gata, der bilen sto parkert, fikk lungene til å tømme seg for luft gjennom et høylytt stønn. Frontruta på den bare et år gamle kjerra var preget av en diger rose, med sprekker som skar seg tvers over glasset. Taket hadde en dyp ripe. Den røde lakken var skrapt opp. Førersetet var fullt av glasskår.

En lastebilsjåfør i vernejakke kom ilende til og rakte fram et ferdig utfylt skademeldingsskjema. Det var heldigvis ikke min skyld. Faktisk er det stort sett ikke dét …(?)

Da NAF måtte hente meg hjem fra en blåbærtue på Sjusjøen, var det verkstedet sin skyld. De hadde glemt å skru sammen to rør. Om den gangen jeg deiset utfor Budor-vegen, er det selvfølgelig mulig å mene at jeg burde klart å holde meg på vegen, men da må jeg bare få nevne at det var usedvanlig sleipt vinterføre den dagen. Rakrygget betraktet jeg derfor oppstyret da NAF slepte bilen opp fra grøfta.

Den lille ripa på panseret er Dagros’ skyld, den uvennskapelige kua som la bjella oppå og begynte å slenge på nakken, og om bilen skulle ha en ørliten skade i noe plastikk under døra, er grunnen ganske enkelt at de bygger for høye fortauskanter i Farsund. Men da var det heller ikke jeg som kjørte.

I fjor vinter, da portstolpen plutselig sto i vegen i det jeg en sen kveld skulle svinge inn på gårdsplassen, forsøkte jeg i det lengste å fortrenge lyden av jernet som skar seg inn i min røde Mazdas ferske lakk. Jeg torde ikke titte på skadene før dagen etter, for akkurat da var uhellet kanskje min skyld. Sånn bitte litt …

Nå tror sikkert de fleste jeg forsøker å bortforklare mine ørsmå uhell. Men nei, jeg føler meg altså til de grader uskyldig! Uskyldig, og etter hvert ganske dreven på skademeldingsskjemaer.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.