Det var sommeren da kirsebærtrærne i hagen vår leverte over evne. Det var året da kirsebærklasene var som tunge drueklaser. Det var sommeren da naboen ønsket hjertelig velkommen til alle som ville ha kirsebær, og da en annen i nabolaget gikk så langt at han hengte opp plakat på kirsebærtreet sitt:

«Bare plukk!»

Det var akkurat da kirsebærsteinfjerneren min sa takk for seg. Midt i forberedelsen til en kirsebærpai her om dagen sa det «pjong», og der knakk fjæra som har sørget for at steinene har fått fart på seg. Jeg skal ikke engang beskrive hvordan kjøkkenet så ut etter at resten av kirsebærsteinene var fjernet etter knipemetoden. Nærmere et åsted kommer en ikke...

Det er jo bare å kjøpe ny, ikke sant? Det tenkte jeg for ei uke siden, nå er jeg ikke så optimistisk lenger.

«Kirsebærsteinfjerner? Nei, det har vi ikke hatt i hele sommer», «En hva-for-noe? Nei, det har vi ikke», «Beklager. Jeg skulle ønske jeg kunne si at vi hadde en hel palle, for det er så mange som har spurt. Men vi har altså ikke det. Neste sommer skal vi prøve å skaffe det», «Nei, det har vi ikke, har du prøvd på...?»

– Ja, jeg har det. Jeg har spurt overalt, på alle butikker som er i nærheten av å ha kjøkkenutstyr i hylla si. Det er støvsugd for kirsebærsteinfjernere.

Jeg har også prøvd alle triks fra nettet. Med sugerør, med spisepinne over flasketut... Ingenting er som den gamle, gode kirsebærsteinfjerneren.

I mellomtiden er fryseren blitt fylt til randen med beger med kirsebær - med stein. Den siste uka har det ikke vært mulig å få ned så mye som et ekstra brød under lokket. Det kan bli mange kirksebærpaier i vinter - når jeg bare får tak i en kirsebærsteinfjerner...

LES OGSÅ: Her finner du flere God Dag-spalter – både med og uten stein

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.