Soveromsvinduet hadde stått åpent. Jeg skrapte is av fortenna og satte meg opp i senga. Gjespet så høy at det knaket i frostskadde kjevebein, og tok en titt på gradestokken. 17 blå. Jeg grøsset litt, før jeg sto opp, tok en glovarm dusj og pakket på meg alt jeg i farten kunne finne av varme klær.

Når det bare blir kaldt nok, feies all forfengelighet til side. Jeg orker ikke fryse. I går gikk jeg til jobb i ullstillongs og gråmelert joggebukse, kamuflert under skidressens benklær, og med en ruvende boblejakke. Ikke noe direkte estetisk vakkert syn, det skal sies, men i det minste varmt.

Et par dager tidligere ble jeg nemlig lurt med ut på skitur. Det var en kald seanse. Klok av skade og gamle forfrysninger har jeg lært.

Langs vegen, der jeg vagget av gårde mot jobb, polstret med ull, fleece og bobler, møtte jeg en flokk tenåringer på veg til skolen. En sånn jentegjeng som trasker rundt i kanadisk gåsedun med kilopris tett oppunder millionen, fordi de mener det er det eneste som duger når det blir skikkelig kjølig. Samtidig bærer de gjerne det ikke fullt så vinterlige plagget ankelsokker, som gir en god glippe med hud mellom bukser og tøysko. Vantro tittet jeg på pikenes bare legger, og grøsset. Igjen.

Etter et par kvartaler måtte jeg riktig nok la deler av min egen sibirutrustning falle. 17 minus er 17 minus, ikke 50. Jeg vrengte av meg skjerfet, det ytterste av dem, og kjente kald vinterluft treffe varm hud. Varm hud som fort ble kald.

I dag skriver vi 1. mars. Første vårdag, ifølge kalenderen. Og om ikke yr.no har tatt fullstendig feil, skal gradestokken vise rundt 20 minus i Hamar sentrum. Det er nok like før hestehoven titter fram nå, gitt.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.